Mehustaminen vs blendaaminen
Mehustaminen vs. Blendaaminen
Yhteistyössä Asennemedia ja Healthy Living Finland.
Nyt on tullut se aika vuodesta kun tuoretta vihreää on saatavilla runsaasti ja edullisemmilla hinnoilla. Kevät on loistavaa aikaa kaudessa olevien kasvisten blendaamiseen ja monelle tuntemattomaan mehustamiseen! Mikä oikeastaan on mehustamisen ja blendaamisen ero?hteistyössä Asennemedia ja Healthy Living Finland.
Mehustamisessa ja blendaamisessa on siis merkittäviä eroja. Me fiilistelemme molempia ja niille onkin eroavaisuuksien takia paikkansa keittiössä. Tässä muutamia asioita, joita kannattaa ottaa huomioon mehustaessa:
1. Suosi mehustaessa kasviksia ja vähäsokerisia hedelmiä. Mehustaessa suurin osa imeytymättömästä kuidusta poistetaan, joten sokerisia hedelmiä mehustaessa tulee mehuista helposti nopeasti imeytyviä sokeripommeja.
2. Mehustaminen poistaa imeytymättömät kuidut joten ravinteiden ja energian imeytyminen on tästä johtuen tehokkaampaa.
3. Mehustaminen on äärimmäisen helppo tapa nauttia niitä hyviä vihreitä kasviksia, joista löytyy runsaasti vitamiineja ja hivenaineita.
4. Sitrukset ovat loistavia mehustaessa, mutta ei kannata nauttia happamia juomia enempää kuin kerran päivässä – ja ne hampaat kannattaa pestä ennen sitä aamumehua!
Viime kuun ajan olemme mehustaneet juuri Suomen markkinoille tuodulla Biochefin Atlas whole slow juicer-”lippulaivamehustimella”, joka on ehtinyt muodostua rakkaaksi osaksi keittiön kalustoa. Freesien mehujen tekeminen on hyvillä laitteilla erittäin helppoa ja mukavaa!
Pääsimme fiilistelemään mehustamista porukalla Asennemedian yhteisölle järjestämällämme brunssilla. Oli erittäin leppoisaa viettää sunnuntaita meidän blogiyhteisön kanssa ja päästiinpä herkullisten mehujen lisäksi myös rentoutumaan Tanelin vetämän puhdistavan joogan parissa. Omien mehujen lisäksi päästiin maistamaan myös Tuulian raikasta mehua, johon resepti täällä.
Tässä pari meidän suosikkimehureseptiä, joita päästiin maistattamaan Asennemimmeille hyvällä menestyksellä.
Green citrus! (kahdelle)
– 1/2 kurkku
– 2 kourallista lehtikaalia
– 1 kourallinen pinaattia
– 1/2 sitruuna
– 1 kourallinen tuoretta minttua
– 1/4 greippi
Spring (kahdelle)
– 5 sellerin vartta
– 1/2 fenkoli
– 1 vihreä omena
– 1/2 peukalollinen inkivääriä
– 2 kourallista lehtikaalia
– 1/2 lime
Näillä mehuilla kun laittaa viikon käyntiin niin hymyhän siinä nousee suupielille. Aurinkoisia ja rentouttavia kevätpäiviä!